April 22, 2009

disebabkan aku kne tag td skrg aku byr la, xmen ah utang2 beb.. hehe~


dah la ada dua tag aku kne dr cujen, xtau mana 1, aku byr je.. kalu terlebih "cujen, byr blk!"


Tag Tentang Blog


Apakah nama blog anda sekarang dan kenapa anda memilih nama itu?

nama blog skrg *crystal*.sbb ape?asalnye nk ltak *crysanthemum*(ntah btul ntah x eja tuh) sbb aku suke minum air bunga kekwa. tp xmuat dlm header layout time blog ni nk lahir dolu2. yela.. lahir2 pkai layout cikai2 je kn.. lalalala..malu saya~
so, 1st word yg tumpang lalu kt minda aku time tuh,
>>crystal.

Apakah link blog anda sekarang dan bagaimana boleh timbul idea untuk menamakannya seperti itu?

http://olinsafura.blogspot.com/

nama pendek awak ape?
olin.
nama panjang?
makjang.
eh silap, safura azlin.

dah jawab soklan kn?

Apakah method penulisan dalam blog anda?

pape je yg menarik perhatian aku. kadang2 pasal diri aku. kadang2 saje nk letak gambo byk2 kasi penuh box~
tp yg penting saje nk btau org yg aku suka buku. kt umah ada byk, meh la dtg kalu nk pinjam. haha~

Pernah terasa nak hapuskan blog anda?

>> dgr perkataan "hapus" je cujen dah nyanyi *wink2*

xdenye aku nk hapus2, baru bape bulan start hapus kebendanye?

Apakah pendapat anda mengenai blog kepada pemilik blog yang tag anda ni?

dia tag aku guna blog baru dia. so, aku bg opinion pasal blog baru dia jela kn?

dia ni kazen aku.

dah, tu je komen aku.
lalalala... xdgr...(tutup telinga bila cujen jerit, "bagi pendapat la weyh!")



dah abeh 1st tag. xcemas pn jawab. setitik duatitik peluh je, xdela jurai2.

meh kita intai 2nd tag. "cerita makin panas!" bak kata Nabil raja lawak.


***********************************************

Tag- What's In Your Handbag

Take a picture of the bag that you are carrying today and tell us what's in it.

ape yg penting?
"kerjasama"
eh, salah soklan.

ape yg ada dlm beg ye?seperti yg anda semua nampak:-
  1. purse.
  2. pendrive.
  3. jam tgn.
  4. bateri laptop.
  5. notebook.
  6. pen serbaguna.
  7. kunci bilik hostel.
  8. pembaris hikmat.
Tell us why these things are in your bag.
  1. purse >> letak duit la. kang terabur2 ada je tgn2 suka nk men kutip2.
  2. pendrive >> in case nk save assignment. but most of them are movie and games.
  3. jam tgn >> malas nk pakai, letak je dlm beg. bila rasa masa itu emas, br cemas tgk jam tgn.
  4. bateri laptop >> laptopnye tgh guna wat blogging.
  5. notebook >> in case nk tulis2 puisi. (mcm la aku ni puitis sgt? padahal nk wat conteng2 time bosan)
  6. pen serbaguna >> sbb ape aku kate serbaguna? sbb pen ni pelbagai warna. kalu nk conteng2 kt notebook mmg cantek la tuh. warna-warni. aku kn suka pelangi.. "lalala...malu saya~"
  7. kunci bilik hostel >> mestila bawak ke mana2. nanti xle masuk bilik sape nk tumpangkan aku tdo? katil korang cukup panjang ke nk kasi aku pinjam?
  8. pembaris hikmat >> ni spesel case beb. bila kunci bilik xsengaja hilang, ataupn saje2 menghilangkan diri, aku bley guna pembaris hikmat aku as an alternative utk bukak pintu bilik. tp korang xkan berjaya nk masuk bilik aku pnye, hatta korang ada kunci bilik aku sekalipun (ekspresi muka berlagak) sbb korang mana tau bilik aku yg mana 1. harharhar~
lalala.... sukati aku la nk kata ape~

Find just one thing that is most precious to you in the bag and tell us why.

PURSE.
sbb:-
>> dalam purse ada IC, lesen memandu (yg penuh tau!), ada duit (kalu xde duit pn eksen jela mcm ada duit.haiya tu pn mau ajar ka?), n ada segala jenis kad (kad bank ada 2-3, membership kad ada 3-4, kad bla bla bla...byk jgk ek? patut la montel je purse aku ni. blk karang beli purse lagi 1).
>> sbb aku bkn nye ada beg rasmi. g tesco bawak purse je, nset dalam poket seluar, beg campak tepi.


cayalah! siap dah jawab exam! 100% siut.. lalala.. malu saya~

walaupun aku geram kt cujen sbb dia tag aku, tp xkan la aku nk tag dia blk dgn soklan yg sama kn? next time aku janji mau tag dia lagi power. soklan kasi lain pnye. wat masa skrg aku nk tag bloggers nih, ada yg aku mmg kenal, ada tuh aku xkenal langsung. saje bagi tambah kenal bila dah ber'tag2'an..


"lalalala... malu saya nk tag kamu~"

ooppa

kazen eda

kazen ain

mr.sabri

j.e.j.a.ri.m.e.n.a.r.i.


cujen,
utang kasi langsai tau!


7 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

la..kazen cujen ke..nakal cam dia gak ke?hahaha

olin said...

nakal sket je...hihi

lalala...malu saya bila kamu kata begitu~~

ZARA 札拉 [사랑해~] said...

oit!!!

kamu rupanya syg!!


hahahaha~

wes...

aku jemput kamu ke blog BM aku juga..

http://shafaza-zara.blogspot.com

cujen said...

hihihi...tu je lm handbag ko....
er, tu handbag ke beg sekolah??

olin said...

alamak. kantoi beg skolah la..hahahha

lalala... malu saya~~


P/S: aku pakai handbag time raya n dinner je. kuang2~

olin said...

zara,

aku xbese panggil ko zara la,
bese sharipah je. xpe aku bese2 kan nt. along with the wind.

lalala...nt aku follow blogspot kamu~

mosazu said...

aku xpkai handbag! so aku xnk wat tag yg tuh!o/ wahahaha