April 6, 2016

KEKAL LANGSING JELITA



Lama tak jenguk blog ni kan... 
Banyak benda yang berlaku for the past 2 weeks tau. 
Cuma tak sempat nak menghadap Tuanku Laptop dan Bendahara Keyboard je hehehe..



Tapi tapi tapi!


Olin selalu je update Facebook dan Instagram 

Personal FB: Olin Safura
Personal IG: olinsafura



Dan olin sekarang dah ada New FB Page tau, 


Dah cecah 1000 likes!! 






Alhamdulillah Syukur Ya Allah.



So sempena 1000 likes ni olin buat contest, rugi kalau uols tak join. 

Giveaway worth RM200 free free je olin nak bagi tauuu


Boleh klik 1000 Likes Giveaway untuk join okayyy



Alhamdulillah, Bisnes Premium Beautiful pun makin maju dah ni, 
thanks to all mentors Top Leaders Circle yang sentiasa tak jemu-jemu bantu olin selama ni. 


Perkara yang sama jugak olin turunkan kepada rakan-rakan kongsi olin yang kat area Johor dan KL ni, alhamdulillah support from the company sentiasa ada! 


Yelah dah 24 tahun bertapak kat Malaysia ni, kalau produk Premium Beautiful dan produk-produk lain under Sahajidah Hai-O Marketing ni tak bagus, mestilah takkan bertahan selama ni kannnn? Pengurusan SHOM pun sentiasa support agent-agent yang aktif ni tauuu


Bersyukur sangat jumpa bisnes ni. 
Yelah, kita kan nak 

BEBAS MASA DAN BEBAS KEWANGAN 

Kan Kan Kan?




Okay, InShaaAllah olin akan update blog secepat yang mungkin ya.. 


2 minggu punya update banyak gilerrrrr!


SM & SSM Award Day March 2016
Seminar Online Marketing Bersama Tuan Izan
And so many more updates from day to day business and lifestyle!




Harap bersabar, keep calm and enjoy Mineral Coffee - ubat Kencing Manis!


Orang yang ada Kencing Manis memang pantang tengok botol Insulin ni.




Atau Insulin Injection Pen ni.






Tahu tak dengan hanya RM30 sekotak (20 sachet) uols dapat elakkan Injection Insulin di perut uols tuuu! 

Relax-relax minum kopi sambil elakkan kencing manis beraja dalam darah kita. Yang takde kencing manis tu jangan ingat selamanya uols selamat ya... 



Prevention is better than cure tauuuu


Apa tunggu lagi? Boleh order Mineral Coffee, whatsapp je 0133907218 (olin)


Jangan lupaaa

HARGA PROMOSI 

untuk pembaca blog olin ni :-)







Salam sayang.... Olin
+60133907218


March 26, 2016

MAKAN DURIAN - 3 KESAN KEPADA WANITA HAMIL





Bila makan durian or teringat je pasal durian kan, mesti teringat masa mengandungkan Picha. Dah hujung2 nak bersalin kot, masa tu bulan puasa. Tahu jelah bulan puasa, panas. 

Tapi yelah dah tunggu hari je nak bersalin tu, memang tak puasa lah. 
Pulak tu musim durian. 
Makan bukan 3 ulas tapi 3 biji sekali hadap. 
Itu sekali round, belum kira round ke-2, ke-3, bla bla bla.. Hahahah


Olin google2 jugak apa kesan makan durian tu untuk wanita hamil. Tapi lepas dah melantak berbiji2 lah baru googlenya tuuuu hehehh


Ada yang kata tak elok, ada yang kata okay aje. 



So, berapa BIJI durian yang wanita mengandung boleh makan sebenarnya ni??


Kalau ikut pembacaan olin dari website www.babycenter.com.my
macam ni lah penerangannya..


Adakah selamat untuk saya makan durian semasa hamil?
Ya, dalam jumlah sederhana. Ini kerana, durian mempunyai kandungan gula dan karbohidrat yang tinggi. Dua ulas durian bersaiz sederhana mengandungi 60 kalori. Durian dianggap sebagai makanan yang mempunyai glisemik tinggi, oleh itu lebih baik jika anda mengehadkan pengambilan durian semasa hamil.



2 ULAS SAHAJA okayyy! 

Tak disarankan berbiji2 macam olin buat tu. Hahah




So apa kesannya pada wanita hamil bila makan durian ni?


Berdasarkan pengalaman olin, makan berbiji2 durian time tengah sarat tu kesannya:-

1) Badan panas, emosi pun jadi panas jer. Baby akan jadi aktif semacam dalam perut, macam gelisah je. Sebab panas kot? So elok ke tu? Hihi

2) Rasa nak minum air banyak, penat pergi toilet. Badan rasa dehydrated. Bibir kering.

3) Tak tahu lah if durian penyebabnya, air ketuban jadi sikit. Kalau nak tahu, Picha nyaris lemas, keluar dah biru. Pengalaman bersalin Picha memang lain sangat dari pengalaman bersalin Konin. Huhu..



Takpelah, dah namanya pengalaman kan, mesti lah ada yang pahit, tapi ada jugak yang manisnya, semanis durian tu kan ehh heheh. 



Bila nurse bagi baby kat kita masa tu, 
rasa sakit ke, 
rasa PANAS DURIAN tu ke - hilang on the spot! Heheh



Satu lagi info penting - wanita hamil yang ada masalah Kencing Manis or Diabetes, 
durian memang is a No-No lahhh. 

Sebab apa?

Durian mempunyai kandungan gula yang tinggi 
(Durian pun nak mengandung jugak - mengandung gula. Ahaks!)
So bahaya tauuu



Sebut pasal Kencing Manis/Diabetes tu, 
tahu ke tahu yang Mineral Coffee boleh kurangkan tahap gula uols?

Malah, wanita hamil dan menyusukan anak pun, 
BOLEH minum Mineral Coffee!




Boleh refer SINI ya kalau nak tahu keunikan Mineral Coffee tu ^_^


Salam sayang... Olin
+60133907218



March 17, 2016

SCAM : Realiti Bisnes Di Dunia




5 BISNES BESAR YANG RUGI BESAR


1. George Lucas minta hak product merchandising untuk semua filem Star Wars. 


20th Century Fox bagi kerana mereka rasa produk mainan Star Wars tidak bernilai. Mereka hanya potong gaji Lucas sebanyak $20,000.

Sehingga sekarang, dianggarkan nilai merchandising Star Wars melebihi $3 billion dan disenaraikan di Guiness Book of Records sebagai 'The most successful film merchandising franchise'.
 
Kenapa Fox beri saja kepada Lucas?



2. Kodak mati dibunuh oleh kamera digital.  

Ironinya, Kodak ialah antara syarikat pertama yang membangunkan kamera digital pada tahun 1975. 

Cuma... mereka tidak kembangkan kamera digital mereka kerana takut jualan kamera digital mengganggu jualan filem mereka yang sangat menguntungkan. 

Akhirnya, mereka dibunuh oleh kamera digital. 

Kenapa Kodak tidak rasa lebih baik jualan filem mereka dibunuh oleh kamera digital sendiri daripada kamera digital orang lain?



3. Masih lagi cerita Kodak.

Pada tahun awal 80-an, Fuji mula masuk pasaran US. Kodak sangat yakin pengguna US takkan mahu tinggalkan jenama tempatan. 

Kodak tidak mahu jadi penaja Sukan Olimpik 1984. Fuji yang ambil peluang itu. 

Sejak daripada itu, brand Fuji terus naik dan Kodak tidak pernah dapat peluang untuk kembali ke takhta.
Kodak bankrup pada Januari 2012. 

Kenapa Kodak begitu yakin sampai tidak mahu berusaha pertahan pasaran? 



4. Lebih kurang sama dengan cerita Kodak tadi... 

Baru-baru ini viral di Facebook berita tentang Nokia. Kata mereka: We did nothing wrong. 

Ya mereka tidak buat apa-apa yang salah. Mereka juga tidak buat perkara yang betul. 

Walaupun mereka sudah ada platform Smartphone yang terawal dengan Symbian, mereka tidak ambil serius market ini. 

Nokia perkecilkan smartphone baru seperti iPhone dan Android. Apabila mereka sedar, sudah terlambat!
Kenapa Nokia tidak nampak potensi pasaran baru smartphone?



5. Coca Cola baru?

Ini cerita terbalik daripada cerita Nokia dan Kodak tadi... 

Pada tahun 1985, Coke hampir berusia 100 tahun. Jualan makin naik. Brand makin kuat. 

Tapi tidak semena-mena mereka perkenalkan New Coke. Mereka buat focus group dan product testing. 

Begitu yakin mereka dengan produk baru ini sehingga seorang eksekutif berkata: Saya tak pernah seyakin ini dengan keputusan saya!

Apabila dilancarkan...

Pelanggan tak suka. Semua orang marah. Coke terpaksa lancarkan semula produk lama sebagai Classic Coke dan New Coke hilang tanpa khabar berita. 

Kenapa Coke gatal mahu keluar produk baru?



Apa yang menyebabkan kita buat keputusan yang salah?

Kelima-lima cerita di atas menunjukkan apa kesannya apabila kita buat keputusan yang salah dalam bisnes. 

Dalam hidup kita sebagai pemilik bisnes, banyak keputusan bisnes yang kita perlu buat. 

Mahu jual produk orang atau keluar produk sendiri?

Berapa harga mahu letak?

Mahu market online ke offline?

Apa bias atau kecelaruan dalam kepala yang buat kita tidak berfikir dengan jelas dan buat keputusan yang salah?



SCAM paling besar ialah apabila kita scam diri sendiri kerana salah menimbang keputusan yang kita buat!


Bagaimana buat keputusan yang betul?

1. ILMU
2. MENTOR
3. PENGALAMAN
4. NETWORKING
5. TAWAKKAL KEPADA ALLAH
Inilah yang akan membantu kita membuat keputusan dengan tepat.

Sumber: BRC. Kredit to group telegram. 

=========================


Apa yang boleh olin ulas kat sini kan, bisnes memang kena ada kelima2 ni (ilmu, mentor, pengalaman, networking, dan tawakkal). Kena usaha habis2. Dah lepas tawakkal pun kena ulang balik ilmu, mentor, dan seterusnya. Proven mentors are the best mentors. Kenapa olin kata macam ni? 


Ada dua jenis orang dalam dunia:

1. Risk-taker 
 2. Risk-adverse


Risk-taker akan nampak 50% keuntungan dari pelaburan. 

Risk-adverse akan nampak 50% kerugian dari pelaburan. 



Untuk tentukan mana satu 50% yang anda boleh pilih, kena ada kelima2 points kat atas tu. 

Kena ada ILMU
Carilah ilmu banyak. Masterkan produk anda, masterkan skills menjual. Masterkan skills yang mampu lonjakkan diri kita. Selagi tak cuba, kita takkan tahu kemampuan kita. 

Kena ada MENTOR
Mentor is someone yang boleh membimbing kita untuk mencapai IMPIAN kita. So, kena selalu rujuk Mentor sebab mereka dah lebih tahu dan lebih makan garam daripada kita.

Kena ada PENGALAMAN
Pengalaman ni bukan terhad pengalaman diri sendiri. Pengalaman orang lain, pengalaman mentor pun boleh digunapakai. Ingat zaman Swisscash yang scam dulu tu? Ambil iktibar pengalaman orang yang dah terkena tipu. 

Kena ada NETWORKING
Networking ni macam2. Online dan offline. Bukan olin kata buat salah satu jer tak berjaya. Boleh, tapi kalau dengan buat dua2 anda dapat lebih income, why not?? Don't limit yourself. 

TAWAKKAL PADA ALLAH
Ini yang paling berharga. Sebab kalau tak tawakkal, usaha kita selama ni kalau tak berjaya, senang sangat kita give up. Dan senang sangat kita melawan takdir,  qada' dan qadar. Kena sentiasa IKHLAS dalam berbisnes. Semakin banyak kita memberi, bersedekah, semakin banyak Allah beri pada kita. JANJI ALLAH BUKAN MAIN-MAIN!



Kesimpulannya, jangan SCAM diri kita sendiri!






PELUANG BERNIAGA BERSAMA TOP LEADERS CIRCLE (TLC)


 
 


Olin open kepada sesaper yang nak mula berniaga, serendah RM50 dah boleh daftar sebagai ahli tau. Modal bukan penghalang untuk tak mula berniaga ya. Sebab kalau memang nak berniaga, bab modal kami akan bantu dapatkan. Sistem perniagaan kami ni ialah sistem perniagaan BERMENTOR. Jadi tak payah risau tak payah runsing! Uols will be guided step by step, one by one until you success - FOR FREE!



 Macam olin sendiri, my direct mentor is bakal CDM Kak Ismalina Ishak. Kak Isma ni dah 4 tahun berkecimpung dalam bisnes with SHOM ni tau. Dah sampai boleh buat FULL-TIME. Kak Isma ni bukan calang2 tau orangnya, seorang Chartered Accountant di salah sebuah syarikat gergasi Oil & Gas international. Bayangkan lah gaji dia berapa kan, 5 angka kot. Tapi kenapa berhenti?? Sebab bisnes with TLC memberi kepuasan, time freedom and she's going to have her financial freedom as well!!



 Me and Kak Isma


 Nah, belanja sikit TSUNAMI PB


 Cash deposit from client instalment olin. Perasan tak gambar sape dalam pamplet tu??



 

 

 

Inilah Kak Isma my direct mentor. Cantik kan? Premium Beautiful Icon tauuuu. Beruntung sangat jadi protege dia. heheheh 

Kak Isma baru je habis pantang anak kedua. 
Maintain je pakai Premium Beautiful dari zaman anak dara dengan SAIZ YANG SAMA!!





Me and CDM Kak Izyan Liyana, mentor kepada Kak Isma. Masa Kak Isma berpantang, Kak Izyan yang bantu olin. Dapat sentuhan emas direct daripada dia. Subhanallah senangnya bisnes BERMENTOR ni! Sampai mentor kepada mentor kita pun turut bantu kita untuk mencapai IMPIAN!



 
 Kelas Dolomite yang FREE tanpa bayaran! PB Angels with sifu2 dalam TLC!
CDM Kak Salha Zain dan CDM Abang Al-Faath!



Master Trainers TLC, CDM Kak Izyan, CDM Kak Salha, CDM Kak Nur, CDM Kak Salleha.
Semua cantik2 aduhaiiii 




APA TUNGGU LAGI?? 

TAK PERLU SCAM DIRI ANDA!

RASA SENDIRI REALITI BISNES YANG BEST NI!

 
Kalau setakat extra income RM1,000~RM3,000 sebulan memang boleh sangat dapat. INCOME ya, bukan SALES tau! Dua perkataan berbeza, dan maksud pun definitely BERBEZA!

Nak tahu macam mana nak dapat? Boleh contact olin direct jerr, whatsapp boleh, PM kat FB pun boleh, or else tinggalkan je contact details kat Contact Me column tepi kiri atas tu, In Shaa Allah olin akan contact uols semula.




Salam sayang... Olin
+60133907218

March 12, 2016

Wanita dan Diamond memang tak dapat dipisahkan

Actually entry ni olin dah type since Hari Wanita hari tu tapi memanjang jadi draft, baru ni got time to post. Hehehe... Kira ni late post lah kan. Takpe, nak ucap jugakkk SELAMAT HARI WANITA to all of you wanita yang baca entry olin ni. Thanks for stoping by yaaa ^_^


(gambar kredit to pakcik google)


(I pledge to create inclusive, flexible cultures!)


Ada dengar kat radio pagi semalam time nak pergi kerja, tak ingat stesen radio mana. Malaysia will celebrate Hari Lelaki pulak. 8 November pulak katanya. Oh my my. Lelaki pun nak hari special okayyyy. Kalau olin salah dengar tang tarikh tu ---- maafkan sayaaa hihihi. Agak2 boleh request nak sambut HARI PREMIUM BEAUTIFUL takkkk?? oh we never knowww kannn heheheh



(Hello! Kesian dia duduk kat situ sorang2 kan? Dia nak request Malaysia sambut Hari Premium Beautiful jugakkkk hheheh)



Dapat message from my mentor for events Hai-O this 1st quarter of 2016!! Apa lagi, terus forward kat rakan-rakan kongsi! Sebab nak booking seats yang kat depan2 ooo laa laa... Biasa laa kalau usahawan under TOP LEADERS CIRCLE ni memang advance!!! weehoooo!


Event pertama yang mentor olin update malam tadi....


SM and SSM Award Day
Tarikh: 19 March 2016
Lokasi: IDCC Shah Alam


 Haa yang ni olin terima award tauuuu heheheh suka suka sukaaaa! Award apa??? Biar gambar yang berbicara nantiiiiiii hihihi... Kata pun bisnes Premium Beautiful kan, alang2 buat biar sampai SIAP!



 Event seterusnya......


Diamond Night
Tarikh: 23 April 2016
Lokasi: PICC Putrajaya





Tak sabar2 sampai dah siap book seats for myself and rakan kongsi olin! Meniaga baju dalam Premium Beautiful je pun, tapi berpeluang pergi event2 yang berprestij macam ni siapa taknak kan??


 Walaupun ada daripada kita sebenarnya tak kesah pun tak dapat pergi event2 macam ni, tapi kalau berpeluang pergi, WHY NOT?? Dapat tengok sendiri mentors yang dah berjaya terima award. Dan tak lama lepas tu, kita pulak akan menyusul ambil award kat pentas Diamond! InShaaAllah. Target kena laa ada kannnnn ^_^ Wanita dan Diamond memang lah inseparable. Yang bestnya Diamond Night ni memang tak kalah macam Anugerah Era or Berita Harian tauuu. Memang ala2 retis! Hihihii


Sebenarnya bukan nak cakap apa lah, kalau olin tak join bisnes dengan TOP LEADERS CIRCLE ni, memang agak payah lah nak dapat join event2 ala retis ni, yang boleh kita melaram pakai baju cantik2. Ada pun dinner company sekarang tempat olin bekerja. Tak pun dinner company encik husband yang olin pergi last month. Baru lah merasa nak mekap ala2 retis kannnn hahaha. If not babai jelahhhh. Nak tengok ke gambar2 masa malam Annual Dinner Johawaki tu? Haa boleh click sini.. Haa, tengok lah sampai keluar tahi mata..lalalalaaa











Jap jap japppppp sebelum olin terlupa, olin nak beritahu ni. This month PREMIUM BEAUTIFUL ON SALE tau!!




APA YANG UOLS BOLEH DAPAT BILA ADA SALE MACAM NI???????


CASH REBATES WHEN YOU BUY

1 SET 
RM150!

2 SETS 
RM400!

 MYSTERY FREE GIFT (Worth RM120)

FREE GIFT PB WASH (Worth RM52)


WORTH YOUR MONEYYY!!!


SAMPAI 31 MARCH 2016 JER TAU!


 




Actually kalau nak FREE CONSULTATION, boleh contact olin okay, tak semestinya uols beli pun. Cuma pastikan kalau uols nak beli, beli lah dengan agen yang aktif. Bukan apa tau, kalau set PB uols tu rosak ke macam tercabut cangkuk, tetulang terpatah, atau fabrik PB uols tu meretas ke, uols boleh ask the agen to hantarkan set PB uols to for repair. FREE REPAIR tau sebab Premium Beautiful Corset ni memang ada LIFETIME WARRANTY!


Okay olin nak tempah baju untuk event2 ni. Sape tahu mana butik best kat area Shah Alam? Boleh tak suggest kat olin? Kalau dapat beli baju siap memang best giler kot, tapi memandangkan olin ni spesies terpencil........................... krik krik krik................................ sunyi jap di situ (perkataan "terpencil" terus jadi kecik saiznya, apehal? hahahha) Takpelah kan, asalkan bila pakai Premium Beautiful, pakai baju apa pun cantik!!! Curvey kita tu semua akan dikerjakan oleh PB, confidence level pun terus naik! Pada olin, CONFIDENCE tu memang tak boleh dijual beli!

Dua2 design bawah ni macam menarikkkkk




(gambar kredit to pakcik google)


Atau uols ada idea lain???? Feel free to comment ya thank youuuuuu ^_^






"I Pledge to Wear Premium Beautiful for the Rest of My Life!"




Salam sayang... Olin
+60133907218

March 3, 2016

dah pernah rasa tak kopi takde gula???

pernah tak rasa kopi takde gula?? PAHIT kan? actually kopi memang sangat bagus untuk orang yang nak diet/kurus. Tapi tapi tapi...... kopi yang TAKDE GULA lahhhh. hehehe.. kopi yang biasa kita bancuh dengan susu pekat manis tu tak kira okay, termasuk lah kopi 3 in 1 yang ada gula tu..

olin suka baca blog Kevin Zahri. and dia pernah post pasal kopi. boleh tengok sini untuk sesiapa yang was2 tentang calories intake for coffeeholics.

ada satu kopi ni. masa baru2 kenal kopi ni daripada cousin olin, dia kata try la olin, rasa dulu sedap ke tak. kopi ni TAKDE GULA. olin dah agak, mesti pahit rasa kopi ni.. sekali rasa laa buat pertama kalinya.. 

rasa dia macam.... 









macam....






macam mana nak cakap ya....






macam Salted Caramel Coffee. ahaks!

serious lah tak tipu. tak caye rasa sendiri hihihi

nama kopi ni MINERAL COFFEE keluaran Hai-O. Sumpah sedap giler. lepas minum kopi ni terus olin tak pandang kopi lain dah.. kecuali, kopi 434 yang legend kat Muo tu. heheh


Yang ni Kopi 434 yang legend dari Muo tu


Ni dia Mineral Coffee tarak gula tapi ada GARAM BULUH



Apa keistimewaan Mineral Coffee ni sangat eh? sampaikan stok kopi ni selalu 'SOLD OUT'? 

AROMA  ISTIMEWA
Bau Mineral Coffee ni kalau masa bancuh tu aduhhhh menusuk hidung! sedap giler bau dia. especially untuk peminat kopi, memang suka bau2 aroma kopi ni. alaaa yang tak suka minum kopi pun kalau bau Mineral Coffee ni confirm lepas tu minat. bau yang sangat menenangkan! kakak cleaner kat office olin tu hari2 cakap sedapnya bau kopi olin buat. olin bagi dia 2 sachet terussss. nanti minum selalu ya kak? heheh

BAHAN ISTIMEWA 
Berasal daripada bijian kopi Robusta dan Garam Buluh organik semula jadi dari Korea. Dah lah bau kopi ni harum mewangi, rupanya sumber bagi magnesium! kalau kopi biasa tu ada orang cakap boleh menyebabkan penyakit osteoporosis (kekurangan kalsium dalam tulang), haa Mineral Coffee ada magnesium yang dapat bantu menggalakkan penyerapan dan pengekalan kalsium untuk badan kita ni tauuu..

TIADA GULA, SWEETENER, ATAU GULA YANG SEANGKATAN DENGANNYA
Mineral Coffee takde gula okayyy, tidak mengandungi kolesterol dan bahan pengawet. 
PORTABLE AND EASY TO BRING ALONG EVERYWHERE
Packaging dia dalam bentuk sachet. 1 kotak ada 20 sachet. senang sangat nak bawa ke mana2 tau. olin selalu masuk sekali 10 sachet dalam handbag. yelah kalau dah sehari 2-3 sachet, 10 sachet mana tahan seminggu kannn. kat office wajib ada sekotak dua. bukan olin je minum. geng office pun pow jugak kekadang tuuu hahahaha.. takpe, sedekah kan amalan yang baik. heheh

KENYANG LAMA, BERI TENAGA
Olin suka minum pagi. sebelum keluar rumah nak ke office. disebabkan olin menyusukan anak, kalau orang lain boleh tahan 5-6 jam tanpa rasa lapar, olin mungkin tahan 4-5 jam je. hahaha at least okay la kan daripada setiap jam mengunyah?? and susu badan tak effect atau merudum tauuu! Lepas lunch pun olin suka minum Mineral Coffee. sampai petang segar bugar je bertenaga! takdelah letih lesu nak buat kerja kannn, tahu jelah dah petang. heheh

MENCEGAH DAN MERAWAT MASALAH KESIHATAN
Haa yang ni boleh baca macam dalam gambar ni okayyy. Garam Buluh tu punya kerja ni sebenarnya. Garam Buluh tu terdiri daripada 100% bahan semula jadi, iaitu garam laut, buluh, tanah liat. Cara penghasilannya pun melalui proses khas tau. Kaya dengan bahan mineral dan elemen mikro seperti kalsium, magnesium, kalium dan sebagainya. Garam Buluh ni bersifat alkali dan membantu menyeimbangkan pH badan, mengekalkan keseimbangan nutrien dalam badan dan menggalakkan metabolisme badan. That's why ada orang dapat PAKEJ KURUS sekali dengan minum Mineral Coffee. Sebab metabolisme badan dirangsang dengan jayanya. so cepat lah susut lelemaks di badan tuuuuu heheh





Mineral Coffee ni jugak bagus untuk mengurangkan alahan, pigmentasi kulit. so minum kopi dapat bonus PAKEJ MUKA FLAWLESS gituuuu.  


Antara testimoni pengguna Mineral Coffee









Haaa apa tunggu lagi???

Sape nak order kopi ni boleh whatsapp 0133907218 (olin)
COD pun boleh. area Bandar Sunway/PJ/Shah Alam

1 kotak ada 20 sachet. 
Harga RM30 sekotak (kalau beli 5 kotak ke atas olin bagi diskaun baik punyaaaa)

Kalau kat area Muo pun boleh, olin ada agen Muar/Tangkak/Melaka.
Boleh contact 0104138014 (sarimah)

Tahu tak dengan serendah RM50 anda dah boleh jadi agen bertauliah kami?? 
dan kalau kena gayanya anda boleh dapat income 4-5 angka!! 
olin nak cari agen dari seluruh Malaysia. 
kalau boleh setiap negeri ada at least sorang agen haa gituuu. 
boleh whatsapp 0133907218 (olin)





Okay jom kopi secawannnnnnn ^_^

 

Salam sayang.... Olin

February 29, 2016

NORKIAH NOKIA. Everything is about CHANGE.

Sharing from one of telegram group.
======================
Tentunya kita masih mengingati saat-saat kegemilangan syarikat Nokia. Boleh dikatakan kita semua mengenali dunia “handphone” melalui syarikat berkenaan yang suatu ketika dahulu produknya dimiliki oleh hampir setiap orang. Namun, di mana Nokia sekarang? Tentu ada sesuatu perkara yang sangat berharga yang kita boleh belajar daripadanya.


Nokia CEO ended his speech saying this “we didn’t do anything wrong, but somehow, we lost”.
By: Ziyad Jawabra

During the press conference to announce NOKIA being acquired by Microsoft, Nokia CEO ended his speech saying this “we didn’t do anything wrong, but somehow, we lost”. Upon saying that, all his management team, himself included, teared sadly.

Nokia has been a respectable company. They didn’t do anything wrong in their business, however, the world changed too fast. Their opponents were too powerful.

They missed out on learning, they missed out on changing, and thus they lost the opportunity at hand to make it big. Not only did they miss the opportunity to earn big money, they lost their chance of survival.
The message of this story is, if you don’t change, you shall be removed from the competition.
======================

Yup, thats why I chose to change. Taknak berada di comfort zone terlalu lama. Actually dah lama berbisnes cuma takde ilmu dan takde mentor. Now dah jumpa #premiumbeautiful, berazam nak naikkan taraf kehidupan keluarga, nak bantu ramai orang naik taraf kehidupan masing2. Sebab kita bukannya kaya sangat nak derma duit banyak2 kat orang. Apa yang mampu, share ilmu bisnes. Bagi peluang pada orang lain untuk majukan diri. CHANGE is a BIG WORD. Rugi tak berubah sebab zaman berubah sangat cepat! Have to CHANGE FAST to adapt! If not, memang jadi Nokia lah!

Nah, bagi gambor Tsunami PB sikit. Heheh


Tahu tak iols dah habis jual 7set tak sampai 1bulan? Set target hanya nak jual 2set je sebulan. Dah ada ilmu, rupanya SENANG SANGAT bisnes niiii

Nak tahu peluang bisnes yang senang ni? Jom kita sembang2 kopi2. Boleh whatsapp ke 0133907218 okayyy

#copypaste #sharing #pbangels #pbexpert #incomebesar

February 28, 2016

Make up dinner nak jadi Red Medieval, alih2 orang kata muka Syatilla Melvin

Aduhai... title tak boleh nak panjang lagi ke? Hahaha.. baru je lepas dinner Johawaki Group sabtu lepas. Bukan olin yang kerja dengan Johawaki okay, tapi mamat mata comel. Ramai pulak ingat olin dah lompat kerja lagi. Muka asyik lompat kerja ke olin ni??? Hahahah malu sayeeee

Olin make up dengan MUA kawan masa belajar kat UiTM dulu.. lawa sangat make up nya, memang terbaikkkk dia punya servisss heheh.. boleh cari kat FB dia nama Nur Raihana


Dia pun ada buat pakej urut wanita berpantang, lulur, mandi herba semua lah. Boleh contact or pm dia kat FB kalau berkenan. Heheh

Nak dijadikan cerita, olin memang dah aim nak jadi Maleficent, sekali pergi Costume Empire olin tengok kostum Maleficent tu macam kelakar jerrr.. dengan sentengnya, tanduk pun gelemeng jerr (gelemeng tu macam lembik laa), tak berkenan pulak sayeee. Sudahnya olin main amek je mana2 baju yang labuh. Yelah bayangkan jelah kalau nak cari jubah biasa2 tu pun susah, apetah lagi kostum yang memang limited choice. Hahah memang idok lerr akak nak memilih sangat kannnn


Berangan nak jadi Maleficent with her big wings! But ended up jadi Red Medieval and mamat mata comel as Captain Hook. Siap semua accessories lah kedai kostum tu bagi. Rental 1set kostum RM150, deposit harga yang sama dengan kostum yang dipilih. Untung jugak buat servis ni. Kos sekali jer buat kostum, tapi kostum berulang2 kali boleh dapat dipakai.. heheh

Tapi mamat mata comel saye tu tak pakai topi. So tak tahu lah nak kata captain hook ke apa. Hahahah belasah jelah janji ikut tema ye takkk.. Nasib baik olin tak amek kostum Maleficent tu. Rasanya ada 5-6 orang kot pakai yang sama. Hahahaha

Best actor malam tu pakai baju pemain bolasepak ala2 OLA BOLA. Memang tak terfikir langsung and memang RARE. Jimat kos tapi menang. Ala2 Hafiz menang Juara Lagu pakai tshirt and seluar senam nyanyi lagu Awan Nano. Haa gituuu. Best actress pulak pakai baju ala2 Ice Princess. Best couple pakai Sultan Melaka and Puteri Hang Li Po.

Paling best, olin dapat ler salam Ella. Time dia nyanyi perform dekat meja kitorang, terus mamat mata comel suruh, "Haa Ella datang, salam dia salam dia cepat". Dah ler tengah syok amek video Ella nyanyi. Kelam kabut. Hahaha.. ape daaa macam tak pernah jumpa Ella. Kata pun peminat kannnn.. maafkan jelah saye niiii
Bila post gambor kat IG and FB, dah ada pulak yang komen, eh macam Syatilla Melvin lah. Ahaks. Mentang2 dia tengah IN sekarang, habis lah make up olin pun seakan sama??? Ini MUA akakkk punya kerja ya. Muka asal tak sama langsung okayyyy. Kbaiiii 


Me and mamat mata comel

Hah ada rupa ke?? Nampak sama tapi bukan diaaa hehehe

 
Tak takut dah nak pakai baju macam ni coz pakai #premiumbeautiful. 
No more ketulan2 lelamaks bersepah2. Hahaha

Special mystery gift for you yang contact olin to book your PB Corset this March! Regardless anda cash buyer atau instalment (ansuran). Sempena my mom's birthday month, YEAYYYYY!!

Salam sayang..Olin

0133907218

February 26, 2016

10 SEBAB BERNIAGA

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ

Perkongsian  ilmu :

🌸🐝🌸🐝🌸🐝🌸🐝

10 sebab kenapa saya terlibat dalam Bisnes.

1. Bisnes tiada had pendapatan. Lebih banyak kita usaha lebih banyak jugalah kita dapat.

2. Bisnes dapat bantu beri peluang berkongsi niaga dengan orang lain.
Bisnes dapat beri lebih masa lebih income.

3. Bisnes bantu selesaikan masalah orang lain.

4. Dalam bisnes saya jumpa ramai orang positive.

5. Dalam bisnes tiada halangan kecuali CABARAN.

6. Dalam bisnes saya dapat bina 'networking' dan 'networthing'.

7. Dalam bisnes saya belajar banyak erti kegagalan dan bagaimana untuk bangun dengan cepat.

8. Bisnes sedarkan saya daripada hidup 'selesa'.

9. Bisnes buat saya berfikir lebih pantas & bertindak lebih cepat.

10. Bisnes ajar saya lebih 'berserah' & percaya kepada Nya.

🐝🌸🐝🌸🐝🌸🐝🌸

#copypaste

February 21, 2016

BIG WHY

Sharing from group whatsapp Aura Rezeki..
❤❤❤❤❤❤ KENAPA / BIG WHY??
Big why atau sebab besar mengapa kita buat sesuatu itu amat penting.
❤ Big why membuatkan kita bingkas bangun dari tidur yang nyenyak lebih awal dari orang lain.
❤ Big why membuatkan kita lebih fokus mencapai visi yang yang telah ditetapkan. Fokus yang tajam menikam.
❤ Big why menolak kita ke hadapan secara automatik tanpa dipaksa atau disuruh-suruh.
❤ Big why membuatkan kita tersenyum walau disindir mahupun dicerca oleh orang.
❤ Big why membuatkan kita sukar terkeluar dari trek mencapai visi.
❤ Big why menjimatkan masa melaksanakan misi tanpa melakukan perkara-perkara tidak berkaitan.
❤ Big why mendisiplinkan kita untuk mencapai matlamat.
❤ Big why memudahkan kita berkata 'tidak' kepada perkara yang tidak berkaitan.
❤❤❤❤❤❤
So apa yang iols boleh rangkumkan is Big why tu punca kenapa kita nak kena buat semua di atas. Apa sebab yang kita sanggup bangun lebih awal dari orang lain, jadi muka tembok, tak takut kena maki, disiplin, fokus untuk capai SEBAB KENAPA tu.
Ada orang nak kena buat semua di atas SEBAB
❤ nak kerja support keluarga, kalau tak buat semua ni, tak makan lah anak isteri berhari2
❤ nak extra income, kalau takde extra income memang tak dapatlah nak menyimpan untuk waktu2 kecemasan. So kena buat #2kerja bak kata menteri
❤ nak banggakan mak ayah, family
❤ nak bersara awal
❤ nak selesaikan hutang
❤ nak financial freedom
Dan banyak lagi sebab. Sendiri fikir. Heheh
.
.
.
Tahu ke tahu yang jual baju dalam ni boleh dapat income 4-5 angka sebulan? Iols ada caranya, boleh roger 0133907218 okayyy
Nah, bagi fefeeling tsunami PB sattt
Sape2 beli set Premium Beautiful bulan ni ada.... jeng jeng jengggg
PROMO Cash Rebate up to RM400! Iols bagi FREE GIFT lagi!
.
.
.
.
.
Aura Rezeki pun ada PROMO bulan ni tauuu

PROMOSI BULAN NI SAHAJA!

Harga Semenanjung
1set RM50
2set RM90

Harga Sabah & Sarawak
1set RM60
2set RM110

FREE Mistral Roses (Serum Mawar) 35ml