June 15, 2009

bukan salah aku kan kalu aku xkenal dia?(edited)

aritu aku gi hantar rombongan meminang. bukan aku yg pinang orang lah. ikut rombongan je. ada la 6-7 kereta. abang sepupu aku yg nak bertunang.

macam biasa adat orang johor nih bila nak meminang ada la sesi berpantun2. tapi aritu xde plak berpantun2, melepas aku nak tengok. pakcik aku nih cakap straight forward je xde pantun2 plak. senang dia kata. cepat abes. macam biasa peranan aku, cameraman xde sijil. (aku kat library. xbawak pendrive. kalu x, dah upload dah gambo2 yg aku amek aritu. baru korang tahu, aku dah sampai level 9 dah tahap amek2 gambo nih. hahaha~tipu je)

time nak sarung cincin, aku join sekaki la masuk bilik pengantin (jadi cameraman tu alasan nak masuk bilik pengantin je. hehe..) dah selesai sarung cincin, tunang sepupu aku tuh tiba2 cakap dengan aku, dia kenal aku. ait, aku dah pelik. apsal akak nih ingat aku plak. rupa2nya dia senior aku time kat sekolah dolu. asrama la katakan. xramai. pahtu dengan reputasi aku sebagai "mafia gergasi" memang amat2 dikenali (ye ke? haha..). bukan salah aku kan kalu aku xkenal dia? dia mekap tebal (jangan marah ye kak. gurau2 je..hehehe).

harapan: aku kawen nanti sape nak mekapkan aku? aku upah dua posen. nak?

16 comments:

cujen said...

sape tunang??
huhuhu

mak anjang ni memang panjang..
tinggi 6 kaki
jeles tol aku

olin said...

cujen,
ala sedara kita yg kat kelate nun. tunang dgn org segamat..hehe..
ko jeles ek? ok2 aku dapat bayangkan dah ko jeles camne, mesti ada gigit2 jari. hahaha~

momoko-chan said...

senior maktab ke?
sapekah gerangannye?
teringat gelaran "gangster muor" dak2 sc14 bagi kat kite.
mungkin dlu ak selamat tak dibuli mase kt mktab sbb senantiase bersame mak jang yg gangster.hahaha.

olin said...

momoko chan,
zack, ko ke? aku ingatkan sape..hehe
ala, kak lisa. jpk asrama. yg selalu dengan kak iza. dworg kan duduk bilik atas bilik aku. selalu suara dia jerit soh kita clear ATF dulu. hehehe~

momoko-chan said...

lisa ke liza?
yg putih2 cun gak tu tp garang?
gambo mane gambo?
haiya..tunjuk gambo le senang.
ceh,bizibodi lak ak =D

Tirana said...

laaaa..ingatkan olin yang bertunang..hehehe

don said...

"gangster muor" pergghhh....
nie otai mour rupa2nya... perggghhh xsangka...

don said...

novel hatiku milikmu
http://www.mediafire.com/file/myw22nymdzm/hatikumilikmu.pdf

novel seindah mawar berduri
http://www.mediafire.com/file/fyzynanjlnn/Seindah_mawar_berduri.pdf

aminiature said...

cujen,
nseb bek tinggi olin 6kaki..
kalau ada 6kaki...

ishk ishk ishk...

olin said...

momoko chan,
yela aku letak gambo jap.

don,
mana ada.. otai runcit2 jela. hahah..
malu saya~

aminiature,
ada 6kaki? ingat aku serangga ke ape?hahahha~

olin said...

kak tirana,
kita tunang lambat lagi kak.. keja dulu..hehehe~

aminiature said...

ahak ahak....
mayb 1tahun lbih lagi kut btunang...
kn??

olin said...

aminiature,
hesy. budak2 zaman sekarang ni, bila orang tua bercakap jangan menyampuk. hahhaha~

aminiature said...

eh spe yg lg tua haa....

olin said...

aminiature,
baik~ (wat suara shinchan)

DoN said...

hahahah tau xpers...