June 3, 2009

xsangka lah!

selalunya aku gi kelas kul 8.15am. isnin lepas aku rilek datang kelas 10.30am. dua kelas yg berbeza tp lecturer yg sama, subjek yg sama. rumet aku pagi2 dah gegas gi kelas 8.15am. aku malas. baring2, golek2 atas katil lagi....zzzzzz.....ZUP!!! aku tengok jam kul 10.00am. gegas gi mandi lbey2 kurang. 10.30am aku dah terpacak kat kelas. macam the flash. cet.

ding dong. kepala aku macam ada bunyi loceng. agak pening. tp xpe. belajor punya pasal aku sanggup. bukan apa, memang perangai aku xsuka ponteng kelas (kecuali dah last2 semester time lecturer dah abes ajar, tinggal nk wat discussion tu yg aku malas). kecik2 dolu aku ingat lagi, aku sanggup menangis meraung2 hentak2 kaki kalu mak aku kata xpayah gi sekolah. mak aku saje nk dengki aku. tu lah, sampai skrg aku suka dengki orang. ikut perangai sape ntah aku pun musykil.

balik pada citer asal tadi. balik dari kelas yg amek masa 2jam nak abes tuh, aku sampai hostel. rumet aku dah tunggu kat bilik dgn muka ada air liur basi. tdo xhingat. hampeh.dot.com. terus dia cakap,

rumet : olin, madam tanya aku tadi, "mana kawan awak yg sorang tuh?"
aku : ko jawab ape?
rumet : aku jawab je ko masuk lambat sket..
aku : bukan lambat sket lagi, lambat banyak~

aku xsangka lecturer ingat aku. kalu dah ingat tandanya sayang kn? *wink2*

aduh, tiba2 ada orang cubit peha. jeles la tuh bila aku disayangi.
lalala... malu saya~

2 comments:

StingRay said...

sori..saya tercubit.



miahahahhahaaaa

olin said...

stingray,
hisy.. xbaik cubit2.. nakal nih, biasa dia..