July 31, 2009

awak mau dengar x? saya nak cerita tentang hobi saya.

hobi kamu apa?

membaca.

apa yang kamu baca?

karya2 fiksyen, fantasi, dan mungkin ada sket realiti dan cinta.

author yang kamu suka setakat nih?

RAM, JK Rowling, Stephanie Mayer dan Cornelia Funke.

kenapa kamu suka mereka?

RAM (Ramlee Awang Murshid) - bijak bermain dengan keadaan. novel2 beliau sering diisi dengan hujah based on Al-Quran, serta nama tempat dan situasi sebenar. contohnya, Muar dalam Bagaikan Puteri, bencana tsunami di Acheh dan banyak lagi.
JK Rowling - fantasi kanak2 yang meningkat dewasa dalam keadaan yang bukan 'biasa'. kamu pun tahu kan? Harry Potter tu..
Stephanie Mayer - Twilight saga memang mencetuskan fenomena vampire sekarang. sampai saya pun jatuh hati sama itu Edward. Twilight sudah diadaptasi ke filem. mau tunggu itu New Moon pulak. kuar kat panggung maybe bulan Nov nanti.
Cornelia Funke - fantasi menjadi realiti. cuma bacakan cerita, dan cerita tu jadi kenyataan. watak2 dalam cerita akan jadi realiti. best tu. kalu saya Silvertongue, dah sah2 saya bacakan Twilight. bab Edward je. di ulang. bab Edward je.

kamu rasa adaptasi novel ke filem tu berbaloi ke bagi peminat novel itu sendiri?

depends. ada yang suka, ada yang xsuka. pada saya, ok je. xdehal pun. cuma mungkin filem kureng sket sebab kadang2 xmenepati apa yang kita expect. tapi saya nih jenis peng'collect. so, saya xkesah. asalkan saya ada semua collection yang saya nak. hehe..





sekian temu bual aku dengan diri sendiri.

lalala.. malu saya~

8 comments:

DoN said...

"sekian temu bual aku dengan diri sendiri."


ishk3... hihiihi ada jgak pnmubual diri sndri ye?

olin said...

don,
monolog ye, monolog.

DoN said...

ske jgak bc novel...

tp asal baca novel je, mesti xpnah abeh....

cujen said...

asal sume suka ngan edward tu? huh, tak taste langsung...

olin said...

don,
memang. awak memang.

cujen,
hehe..

DoN said...

cujen,
betul2... stuju2...

olin said...

don,
ahhhhh~

DoN said...

pekena coca cola ke??
hihihi...

camnie lah camnie lah~