August 7, 2009

ini entry aku yang ke-100. aku mau buat contest jugak.

aku ada duit lebih yang xguna.
so aku pikir, bagi hadiah kat korang pun ok gak.
tapi, xkan nk bagi saje2 kot...
nah RM50 sekeping, duit raya untuk pemenang.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

"TANGGA RAYA CONTEST"

klik gambar untuk lebih besar


Anda ada x angan-angan mau jadi seperti ERIC LEONG? alaa.. DEKO BERSAMA ERIC tuh.. atau menjadi interior designer? meh, join contest aku nak buat nih. contest nih memerlukan anda mewarna, meng'edit dan mencantikkan gambar tangga dan sudut bawah tangga (gambar di atas). apa yang perlu anda lakukan cuma,
  1. jadi follower blog nih.
  2. copy gambar di atas dan edit se-creative mungkin. x mahu ia ada warna pink atau purple. untuk pengetahuan anda, cat dinding (background) rumah ialah berwarna putih krim (warna pastel).
  3. anda boleh meng'edit suka hati anda. nak ubah warna cat tangganya ke (tema WARNA ALAM SEMULAJADI), nak hias letak bunga2 ke, pasu ke, letak meja bawah tangga ke, suka hati anda.
  4. gambar yang telah anda edit, boleh emailkan ke olinsafura@gmail.com dengan title "TANGGA RAYA CONTEST". sertakan nama, alamat dan link blog anda (jika ada).
  5. due date contest 7 Ogos 2009.
keputusan akan diumumkan pada 9 Ogos 2009. aku dah lantik judges yang professional untuk contest nih (mak bapak aku, adik2 aku, sebab ni tangga rumah aku).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

untuk pengetahuan korang, raya nih adalah raya pertama family aku kat rumah nih. sebab tu aku bagi nama "Tangga Raya Contest". hehe.. korang mesti akan bangga giler kalu korang menang contest nih sebab, gambar yang korang edit tu akan aku realisasikan menjadi realiti sempena raya tahun nih. SEMOGA BERJAYA! ^_^


entry ini bertarikh 1/8/09

19 comments:

aIN dAiSuki said...

tu tgga yg nak naik blik kt loteng tu ke? awat cam pelik ha? ke aku yg da lupe? hehe

ZARA 札拉 said...

oit!


rumah baru!

DoN said...

hehe contest yg mncbr kkreatifan aku nih...

anyway lekas2lah kwn2 jom turut serta spe yg lbey kreatif... hehe

olin said...

ain,
haah. tangga yang ke loteng. hehe..

zara,
raya nnt ko wajib datang umah aku!

don,
meh. dialu-alukan.. ^_^

blackskin said...

Lol~
Bab edit2 ni bukan kemahiran saya.
Kalau pandai Photoshop bleh jgk edit2. ;p

biliksebelah said...

Biar aku agak, ni ruang bilik kamu? huhahuha..

olin said...

blackskin,
hehe.. xpe, bley blajor.. due date lama lagi. hehe.. chaiyok2! ^_^

biliksebelah,
maaf, ini ruang tangga ke loteng dari pandangan ruang tamu. bilik aku di atas. kat loteng. hehehe~

DoN said...

loteng? teringt plak mknn klantan yg bebola kcik2 yg cucuk mcm sate tue...
pastue dibakar... mkn ngn sos

DoN said...

klu wat lift amcam?

Ary said...

nak masuk gak........ n_n

-salam perkenalan olin...-

olin said...

don,
loteng ke nama makanan tu? rasa macam lain macam je bunyinya? hihi.. xmau lift. tingkat dua sekangkang kera ngada2 mau lift, cepuk kang baru tau. haha~

ary,
dipersilakan.. salam kenal jugak~

^_^

messyremo said...

adehh...

aku tak cukup creative ler...

kalau aku tukar tangga tu ngn eskalator bleh?

baru cantik~~=P

olin said...

messyremo,
ko payung bayar harga eskalator tu bley? haha~

DoN said...

messyremo,
idea bley pki jgak... heehhe

olin,
adeh!! sakit kna cepuk...

Ary said...

x de idea nih!! waaaa.....

Syazwan Nizam said...

tutup ngn dinding je wat stor habis cerita ngeeeeeee

olin said...

don,
padan muka~

ary,
kena mandi bunga kot? haha~

syazwan nizam,
stor dah ada kat blakang dinding tu..hehe~

anaklaut said...

salam..

wah...best.dah banyak saya jelajah blog dalam dan luar negara, ni kali 1 jumpa "tangga raya contest" ni..

syabs..!

olin said...

anaklaut,
wah, 1st time ek ada contest camni? saya pun xtau.. hihi~
"syabas bete, syabasss!!!"(sebut gaya hindustan)