July 28, 2009

angan-angan bakal pekebun.. (mungkinkah jadi kenyataan?)

tengok DEKO BERSAMA ERIC tadi. yang siaran2 ulangan punya. cantik dapur english style dia buat. aku xpuas hati satu je dengan rancangan nih. sebab area yang diorang provide cuma sekitar KL and Klang. habis tuh, aku yang kat Muo nih? rumah aku sangat2 memerlukan tv Haeir yang besar tuh. dengan kipas Alpha. dengan aksesori SSF. dengan cat yang cantik berwarna ungu (apa ke nama nya? solitaire?).

habis citer pasal dalam rumah, meh citer pasal laman plak. laman rumah aku ni luas tapi anak2 lalang macam nak bermaharajalela je aku tengok. kalu ada rumput karpet kan best. hehe..

sok lusa aku cadang mau tukar profession daripada penganggur dan blogger tegar kepada pekebun berjaya lah. so langkah pertama aku sok pagi ialah, mencabut lalang yang mula nak tumbuh tuh. kasi cangkul2 sket, gembur2 tanah sket, buat batas nak tanam cili. bapak aku ada tanam bendi, tapi dah sampai tua bendi2 tuh, xjugak aku nampak dia petik buat sayur bendi masak air ke, goreng ke. ohh.. mungkin dia nak buat benih kot? xpe. kalu aku berjaya jadi pekebun nanti, aku bagi la korang merasa cili aku serba sket. bak kata pepatah, sape makan cili, dia terasa pedas kan? (apa kaitan nih? haha..)

k, laa.. asek ber-blogging je, malam nih nak ber-bowling plak.. hihi~




lalala... malu saya~

9 comments:

aIN dAiSuki said...

ade ciri2 usahawan nih..haha

olin said...

ain,
hahaha...ko dh on9 balik ek? bagus2.. jom join contest2 yang aku masuk nih.

~Cinta Cukulet~ said...

saya tanam rumput je..hahaaa

olin said...

cc,
tanam kan rumput kat laman umah olin bley?

DoN said...

rumput yg mcm kt pdg golf..
best...

DoN said...

laman luas...
mcm2 ku gmbarkn aspirasi taman yg ssuai...

DoN said...

gazebo yg plg penting.. hihih

olin said...

don,
tlg lukis pelan untuk saya~

DoN said...

nk plan?
bley je...


tgguu....