July 27, 2009

contest. nak masuk? jom. due date 31 july 2009

Brabus Smart Roadster Coupe V6 biturbo

Ni lah kereta impian aku. Comel, Merah, Bergaya (macam aku.. hahaha perasan!).

aku dah bagi nama kereta impian aku nih. nama dia ORBIT. sebab apa aku bagi nama nih? sebab, kalu aku dah beli UFO nanti, aku nak bawak kereta nih jalan2 kat angkasa. tapi xkan aku nak bagi nama ANGKASA kat kereta comel aku.. dah dekat2 angkasapuri plak. ORBIT sedap sket bunyinya. kaitan laa tu orbit dengan angkasa. lagipun, sukati aku la nak bagi nama apa kan, nama pun kereta impian. (apsal plak aku nak kena terangkan berjela2 pasal nama nih?huhu). agak2 kalu aku pakai kereta nih, Robinhood nak curi x? kejap, Robinhood yang ini jenis baik kot? xde curi-curi kereta kan? hahaha~

aku citer sket la pasal ORBIT nih. kang Robinhood xkenal plak, cane dia nak review. nama asal ORBIT ialah Brabus Smart Roadster Coupe V6 biturbo. kereta nih adalah hasil joint-venture antara Smart dan Brabus untuk auto show 2003 kat Frankfurt dan 2004 kat Detroit. tapi masa tuh kereta ni baru prototype je, belum final. basic kereta nih cuma 80-horsepower, turbocharged, 3-cylinder 698-cc engine je. tapi dua company nih decide nak replace semua nih. diorang replace jadi 1396-cc V-6 yang menjadikan kereta nih ada 168-horsepower (5500 rpm) dan 162 pound-feet of torque (2250-4500 rpm). twin-turbo nya plak 1852-pound 2-seater (0-62 mph) kurang dari 6 saat. kelajuan maximum 137 mph. Laju laa tuu~

satu sebab yang mungkin ada orang xminat kereta nih. bonet kecik sket. fuel tank terpaksa amek ruang luggage. (twin-turbo V-6 biasa laa, terpaksa guna ruang almost 2kali 3-cylinder). tapi xpe, aku tetap suka ORBIT. di ulang. tetap suka. aku nak bawak dia gi space bukan nak kena bawak barang banyak2, nak jalan2 je. so xpayah guna bonet besar2. aku gi space bawak makanan dalam kapsul je nanti. doakan aku selamat pergi dan balik dari mimpi aku ye~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sebenarnya aku nak masuk contest. kalu x, xde maknanya aku nak tayang2 kereta impian aku kat korang. contest ni mr.robinhood yang buat. dia kata ada chance dapat hadiah misteri harga RM180. hadiah apa laa yang misteri sangat tu agaknya ye mr.robinhood? dia ada kata jugak kena sebut nama dia 3x bila post entry contest nih. nah, ROBINHOOD ROBINHOOD ROBINHOOD. nak lagi? sebut sendiri.. hehe


lalala.. malu saya. sebenarnya saya dah sebut nama awak 8kali la encik robin, mungkin nombor 8 tuh nombor ada 'ong'? hehe~


7 comments:

RobinHood said...

Wah..Menarik...Menarik...

Suda Di Review~

RobinHood said...

Eh Lupa..
Kalau Beli Keta Tu NAnti Kompem Kena Curik Ngan RobinHood...
RobinHOod Kan Pencuri...
;p

messyremo said...

perghh...

giler cantik~~

first time aku nengok kete nih~~

kalu ko tak menang lagi,aku tak tau nak cakap ar..baik ko langgar jer robin tuh~~haha

olin said...

robinhood,
maceh sudaa review.. try la curik. aku beli nanti aku dah siap2 pasang segala macam safety+security. maklumlah, nak bawak gi space, rating mesti baiikk punya beb.. heheh~

messyremo,
smart kan? kalu xmenang, aku ingat aku kena bawak gambar ORBIT gi jumpa bomoh kot. pasang susuk emas kat gambar? ok x? kasi nampak menggoda sket. idea langgar2 ni ganaz sangat. aku baik orangnya. hahaha~


lalala.. gurau2 saje. malu saya~

DaliaLiyana said...

laa....rupenye nak masuk contest si robinhood tu...semoga berjaya dpt adiah misteri tu..all d best!

olin said...

heheh.. tengkiut~

RobinHood said...

Review Kali Ke-2