September 9, 2009

hai bibik yang comel~

aku bibik yang tak reti cakap indon, tapi comel apabila berpeluh-peluh membanting tulang empat kerat di siang hari walaupun puasa. haha. panjang ayat ni. aku tahu kamu menyampah baca part comel tu. hahaha.

ok la. secara rasmi aku sudah menjadi maid selama lebih 3minggu.

at least ada jugak kemahiran yang aku dapat selama bekerja sebagai maid. contohnya, memasak, mengemas rumah, menjaga orang keunikan upaya, serta menjaga orang tua. tengah malam pulak, aku asah bakat jadi blogger tegar.

nanti aku mahu type sendiri sijil dan surat sokongan untuk kegunaan di masa hadapan, print dan kemudian mintak sign kat atok aku. dia lah majikan rasmi aku.

sijil dan surat sokongan tu aku bley guna bila nak bodek bakal mak mertua nanti. bley dapat duit hantaran lebih banyak mungkin? haha. joke laa kamu nih~


lalala.. malu saya~

10 comments:

CAHAYA said...

ada gaji ke? bibik bergaji.

Tirana said...

Bagus..mengasah bakat jadi maid..hehehe

SasHa Lee said...

jadi maid ni besh kan..sy penah kene jadi 'maid' selama 3 bulan..hehe.. lepas tue dapek income..shok woo..;))

olin said...

cahaya,
haah. bibik bergaji. daripada atok amek orang indon yg kejanya ntah pape tu, baik amek cucu sendiri yg jadi bibik dia. hehe~

olin said...

kak tirana,
aja2 fighting! hehe~

olin said...

sasha lee,
tau xpe. hehe..

tapi aku rasa gaji aku ni akan habis ke raya je. haha~

ZARA 札拉 said...

bibik~


lalala~

olin said...

zara,
ye buk!!

hahaha~

AmalinaOmar said...

dah tepat sgtt ciri2 yg aku cari ni. sila datang ke kaunter rumah aku dgn segera ya!

olin said...

amalina omar,

(alamak makcik ni cari aku lagi. haha)

harap maaf. nombor yang anda dail tiada dalam perkhidmatan kami.