May 27, 2009

pernah x korang TENGOK muka korang time korang bersin?


masa aku kecik2 dulu ada orang cakap kita xbley bukak mata time kita bersin, sebab nanti mata terjojol kuar. btol ke? semua orang yg aku pernah tengok bersin tutup mata. macam gambo2 kt bawah nih.


yg ni ayu sket.

yg ni melampau.

xpernah lagi yg bukak mata. meh kita sama2 cuba bersin bukak mata nak? jap ye. satu, dua, tiga!! alaaa... xbley bersin pun. bersin kan tindakan spontan. xpe, ingat ye kawan2. lepas nih kalu rasa nak bersin, kita bukak mata. wat experiment. sape2 yg dah pernah try, bagi tahu aku ye apa rasanya bersin sambil bukak mata~

kisah lain pasal bersin, personaliti mengikut cara bersin, kepercayaan karut tentang bersin bley tengok kat sini. kepercayaan aku masa kecik2 yg aku citer tadi xde plak disebut kat sini. btol kot kepercayaan aku tuh? musykil.


lalala... malu saya nak tengok kamu bersin. mesti comel kan~

13 comments:

DoN said...

haha.. pnah tgk muka ooppa bersin kn?

j.e.j.a.r.i. said...

masa form 4/5..
pernah ditanya "kenapa kita bersin mata kita akan tutup"
betol la tu. jwpnnya sama mcm Olin

olin said...

don,
ooppa bersin comel. hahaha~

kak jejari,
kepercayaan olin terbukti bukan mitos. hahaha~

~Cinta Cukulet~ said...

haha,,tu tindakan refleks..bila bersin mata mesti otomatik terpejam..seba pressure tinggi, kalau bukak mata memang bleh terkeluar la bijik mata tu hhuhu

olin said...

cc,
"cian bijik mata. nnt golek2 kuar dari soket."
alamak, geli lah plak cakap camni.

heheheh~

Anip said...

bersin buka mata = tara papa.
mythbuster dah try...
try bersin sambil korek hidung,mungkin lebih nikmat

Tirana said...

hehehe...nanti bila2 kak tirana terasa nak bersin..kak tirana akan cuba buka mata...

olin said...

anip,
dah try xde pape ek? smlm aku bersin tapi terlupa nak bukak mata..haha~

kak tirana,
chaiyok2!

DoN said...

uih... bukak mata smbil bersin... nnt kna H1N1 plak... hik hik hik...

gurau semata dua mata.... hahahaha3

olin said...

don,
eh bley jangkit H1N1 ek?hahaha~

don said...

haahahaha...
xpun ttbe jd pnyakit baru... H2O...

eh? bukan H2O tue air ke... ahahaha

wan2911 said...

betul ke bersin bkak mate leh tsembul?
x pnh try, takot...hee

olin said...

wan2911,
xpe, kalu takut jgn try k.. aku xnk bertanggungjawab kalu mata jadi cacat nnt.. hihihi~