May 18, 2009

projek malam tadi.

malam tadi aku jadi malaun jap. siut.

aku baru register kolej petang smlm. utk intersesi la. aku masuk2 bilik je, kosong. kosong pemandangan, sama macam kosong kepala hotak aku. macam tau2 je. terus aku kuar ronggeng.

balik2 bilik dah malam, otak aku kosong balik. gegas otak aku b'pikir. xmau la kosong camni. aku mula cari kerja. pusing2 bilik yg sekangkang kera, b'sms kaco geng, jalan2 kat koridor tanpa arah tuju. borak2 dgn rumet. tiba2 datang idea nk wat jahat.

gegas aku n rumet aku kuar dari bilik. xlupa membawa henset, takut2 ada panggilan kecemasan berbunyi lagu dangdut. kitorang tengok2 sekeliling. banyak bilik kosong. time tu otak aku dah xkosong lagi. dah ada isi. isi aksi2 nakal. korang jgn pikir bukan2. aku suci.

jalan2 lagi kt koridor. time tu dah ada arah tuju. ke bilik2 kosong yg belum dimasuki student. gelap. bilik ke bilik kitorang bukak. xkunci, so kitorang bukan menceroboh. sampai la bilik ke 14 kitorang terjah still gelap lagi. tapi kitorang bukak lampu la. xkan bodoh sgt nk searching sesuatu dalam gelap.

projek mencari terus kitorang jalankan. lama. dari kul 11malam sampai nk kul 1pagi. balik2 bilik mencungap. lari dari kegelapan. orang kata ada kes2 'keras'. macam lah aku kesah. batu pun keras jugak. operasi kitorang kat bilik bersambung semula. selesai je, terus jiwa aku xkosong lagi. ceria je. penglihatan aku pun cantik.

tapi penat la projek kali nih. terus jadi lapar. aku masak air.
rendam megi perisa sup bunjut. supper.

korang rasa kitorang cari ape?




lalala.. malu saya jadi nakal camni~

4 comments:

~Cinta Cukulet~ said...

korang buat apa sebenarnya nih? report pak guard kan haha

Akira said...

nih macam operasi takde objektif jer nih

azzam supardi said...

Nakal? Oraits!

olin said...

cc,
takutnye~

akira,
ni ade obvjektif beb. siyes.

azzam supardi,
malu saya nk ckp, tp saya mmg nakal. heheh~