June 19, 2009

apa korang ingat aku xreti tafsir mimpi ke?

arini aku nak timbulkan citer pasal mimpi dan mengigau.

MIMPI adalah mainan tidur. tapi kadang2 mimpi memberi alamat atau petanda kat seseorang tentang sesuatu perkara yang bakal terjadi di sekeliling mereka sama ada baik ataupun buruk.

aku xtau sangat beza mimpi dengan MENGIGAU. kalu mengigau tuh, kita bangun2 tido dah xingat apa yg diigau masa tido kan? tapi mimpi kita ingat. dan yg paling haru tentang mengigau ialah, aksi-aksi terlampau kita jelas kelihatan. nasib buruk lah pada sesape yg terlihat.

tapi ada satu kes yg aku pernah handle, buat aku mula musykil apa beza mimpi dengan mengigau.

ni aku start kisahnya,

biasa lah student kat asrama, xmelepak petang2 xsah. kalu x, macam ada benda xsetel dalam hidup. ada satu group nih, gi melepak kat bilik salah seorang dari mereka. dalam bilik tu ada jugak sorang roomate beliau yang sedang tido. time lepak2, biasa laa..gelak xhingat dunia. ntah lawak apa ntah, tapi tahap lawaknya memang bley buat peserta rancangan raja lawak pun nangis guling2 berebut skrip lawak nih. guling2 macam dalam citer hindustan wa cakap lu.

roomate yg tengah tido tadi pun gelak sama. mata terpejam, muka ke arah lain (bantal laa, of coz) tapi dia tetap gelak. budak2 yg lain sambung gelak sebab masing2 bajet roomate tu dengar lawak tu join sekaki gelak. bersambut-sambutan gelak mereka dengan roomate tu.

tiba2 roomate tu gelak dah naik mengilai2. pejadah la pulak kan mengilai2 petang2 hari. dah la waktu tu sama dengan waktu halau ayam masuk reban. bayangkan jelaa..hehe.. masing2 dah cuak.

tiba2 lagi, roomate tu bangun dan terus duduk dengan tegak. mata terpisat2. sambil gosok2 mata, raba2 spek dia yg tercampak ntah ke mana, dia cakap, "weh korang, aku mimpi best sangat tadi! aku mimpi gelak pasal apa ntah!"

dah. tu je kisahnya. korang je laa yg nilai sendiri.




lalala... malu saya nak citer kisah nih~

14 comments:

aIN dAiSuki said...

bkn tu kisah ko ke??
yg ngigau tu ko kan!
aku tau ko mmg kuat ngigau..
haha

olin said...

ain,
haha..okla aku ngaku ni mmg kisah benar aku. tp bukan aku yg ngigau. aku adalah "beliau" dalam kisah nih.. heheh..

Mr Black gagak said...

hahaha lucu

olin said...

mr black gagak,
hehehe lawak

Mr Black gagak said...

aku xpasti ceta ko ni..tp mcm mental jerk..da ker ptt mengigau mcm tu...giler dowh...aku lari dulu

DoN said...

hahahaha....

lagi best kalau ngigau time kuliah...
ak prnah alaminya... hihihihi

Mr Black gagak said...

ceta ni lawak dowh...........

olin said...

mr black gagak,
hahah.. kalu ko kena macam aku kena nih, memang ko rasa nak lari. tapi kaki xle gerak..haahahaha~

don,
ngigau apa kat kuliah? harap2 bukan ngigau mengajar kat depan. cuba bayangkan. mesti lawak nak mati.hahahah~

DoN said...

haha.. yela...
time kuliah.. kt dewan kuliah..
sejuk woo...
lecturer mngajar ntah pape ntah time tue...
suara xdgr...
bunyi mcm langau..
so bosan trus tdo...
pastue mimpi n ngigau la...
hahahaha....
trus angkat tgn nk tny soklan time tue...

olin said...

don,
hahaha..tanya soklan apa?

DoN said...

x hingat la... hiihihiiihi

segan saya dbuatnya~

olin said...

don,
malu2 plak dia~

DoN said...

saya pun pemalu jgak orgnyer...

olin said...

don,
ecece~