September 7, 2009

ini ialah contest teka-meneka. berikan jawapan selagi penyertaan masih dibuka.


gambar ini tiada unsur tambahan, edit, atau yang seumpama dengannya.


teka-teki adalah seperti di bawah.

1) di mana agaknya gambar ini diambil?
2) gaya apakah yang cuba ditunjukkan oleh model dalam gambar tersebut?

klu yang diberikan cuma : tasik

dan kalu anda rajin dan bijak, sila war-warkan contest ini di laman blog anda dan tinggalkan link dalam ruang komen entry ini ok?

due date : 7 Sept 2009

sila follow laman blog ini sebelum memberi jawapan dalam ruang komen ok? harap maklum.

^_^ selamat berjaya!

lalala... malu saya posing macam tuu~

37 comments:

ZARA 札拉 said...

errkk~

gambar apa ni?

kura2?

messyremo said...

err...gmbr blakng tu bnda yg main musik zaman2 dulu2 tu..

ko sdg buat aksi pelanduk yg comel..haha

olin said...

zara,
hahaha.. kura2? haha.. nakal kamu~

olin said...

messyremo,
aku xkata salah jawapan tu, tapi cuba lagi~

hihi..

ayinn said...

ahahaha,..
cik olin,..
1) gambar ni diambil kat tasik..
2) gaya kanggaru kekenyangan,..

ahaha,.. muy bien.. muy bien!!! marvillosa!!! ekeke,..

p/s: background neh mcm susah nk teka... ekeke.. cam bawah payung besar pon ade,..

Syahir Darksyde said...

1)bawah payong terjun
2)gaya pokemon

huhu

olin said...

ayinn,
kalu xsusah, bukan contest namanya sayang.. hehe~

nway, nice try! ^_^

olin said...

shahir darksyde,
hihi..

Razman said...

sebab duk kat johor, maka aku teka tasik dekat johor..detail xtaw..haha

gaya lak, takot dihempap objek besar tsebut...

Fatehah A. said...

1)bhgian bwh bumbung pondok yg ade kt tasik tu KOT

2)gaya kambing nak tanduk orang KOT

hehe

LiLacFlA said...

background macam tengah2 bunga.
gaya arnab. hehehehe

En. Bilik Sebelah said...

1) Mcm kubah masjid jer.. Erm, masjid + tasik.. Masjid putrajaya ka? haha..

2) gaya wanita muslimah..

Airland said...

bawah parachute terpakai..
gaya kucing merenyam..hahaha jgn mare..

mosazu said...

kakaka..org cacat pkai tudung!
gmbr edit je neh...lol

olin said...

razman, fatehah A, lilacfia, en.BS, airland,

maceh join ini contest ok? sayang kamu semua~

olin said...

mosazu,
hahah.. klaka kamu nih..

xde edit'an. harap maklum.

lol~

nur hidayah isa said...

gmba bawah gazebo tepi tasik..huhu

gaya arnab tak tahan nak buang air..haha

mawar_berduri said...

Lokasi : Bawah payung besar kat tepi tasik.. :P
gaya : macam nak geletek orang je ..kui..kui..kui...

olin said...

to all,

ada yg dah dekat2 jawapannya.. hihi.. xpe, teruskan usaha lagi ok?

jgn takut, hadiah kompem ada.. hihi~

ayinn said...

nak try lagik cik olin,..

wakkaa

1) kat bawah gazebo tepi tasik
2) gaya arnab yg tgh tercari2 ibunya,..

ekekeke,...
aku ngentam je,..
pehh,.. muy bien!!! muy bien!!!

missn said...

kt bwh gazebo tepi tasik
gaya cam nak kaco org aka mengena org..

13may said...

gambar nak terjun tasik

Zamz said...

wah susahnya cam gambal superimpose je

gambar background khemah
gaya kambing menanduk bolaa

anaklaut said...

salam..

hhehehehee.

olin said...

zamz,
hehe.. macam kan? tapi bukan superimpose. serius bukan. ni pakai kamera cikai je tau. hehe~

to all,
selamat meneka dengan bersungguh-sungguh. lagi terharu aku kalu ia masuk dalam mimpi kamuu~

lalala.. malu saya~

sharamli said...

cam edit je...hik3

JMR said...

bwh payung / tepi lukisan kt bgunan..gaya sesumpah kot..hahah

olin said...

sharamli,
x. x edit. serius.

olin said...

sharamli,
x. x edit. serius.

mybreakfastclub said...

i have no idea but the pix look great tho. :)
anyway, welcome to my blog. hot stuff is there. aiseh! hehehe

olin said...

mybreakfastclub,
thx 4 droppin by~

^_^

x-po said...

tpt tu kat bawah kubah atau payung besar tpt org lepak2..hoho

gaya tu cam gaya redbull, lembu gila nak tanduk org..ekekeh

zamspotte said...

NI mesti gambar.... replika piring itam kot....
gaya mentadak mentadu yang pemalu... haha

olin said...

x-po & zamspotte,
maceh meneka~

Mawar_berduri said...

nak teka lagi la....

lokasi :dalam masjid tepi tasik
kelakuan : acah2 baby

en_me said...

very kreatif one uooolss.. ehehe

olin said...

en_me,
betul2~

semua dah keluarkan bakat terpendam.. hehe~