September 8, 2009

JOM RAYA!!! entry ini adalah entry serampang dua mata.



gambar ni adalah gambar kenangan paling unik yang ada dalam simpanan aku yang beratus-ratus tu. raya 13oktober2007. lihat, aku yang comel. nampak x? haha~

kenapa aku kata unik?

sebab.. perkataan JOM RAYA tu. aku suka dan aku tahu kamu pun suka kan? hihi.. adik-adik sepupu aku yang buat susunan batu-bata tu tau (nasib baik bukan aku. kalu aku, batu-bata tu xde dah kat situ. ada kat bawah pasu bunga je, tak kreatif langsung. haha). gambar ni kat rumah atok. tepi jalan besar (Muar-Tangkak). nasib baik masa gambar ni diambil xde kenderaan-kenderaan yang lalu. saje je mereka mahu bagi kitorang amek gambar cantik-cantik begini tanpa kehadiran kenderaan lalu lalang kot? hihi..

asalnya, pakcik aku mahu buang batu-bata tu, menyemak katanya. dah berlumut pulak tu. tapi adik-adik sepupu ni cerdik-cerdik belaka, buat projek cat batu-bata tu dan susun begitu. cat tu pulak mereka dapat dari saki-baki cat dinding rumah atok sempena raya tahun tu. aduhai, pandai, pandai~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

sebenarnya aku buat entry ni ada dua maksud.
satu, sempena raya, aku mahu ucap selamat hari raya.
kedua, sebab aku nak masuk Contest : Aksi Menarik Di Hari Raya anjuran cik cutemiut


PERATURANNYA :
  1. Anda mesti la mempunyai blog anda sendiri.. tak blh tumpang blog org lain dan sudah semestinya anda adalah seorang blogger.. (tak kisah tegar ke tak tegar)
  2. Add blog cutemiut ni kat blog list anda. Tak perlu jd followers.. tapi klu nak nak jd followers pun dialu2kan.. gak la.
  3. Uploadkan banner kat atas ni dan MESTI letakkan kat side bar korang berserta back link ni http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html
  4. Selain banner tu kat n3 korang tu mesti ada link ni.. http://cute-miut78.blogspot.com/2009/08/contest-kenangan-suasana-di-hari-raya.html klu takde back link ni so penyertaan anda automatik disqualified

SYARAT2 :

  1. Hantarkan satu keping gambo anda yg paling unik bertemakan suasana di hari raya.. tak kisah la nak gambo camne pun.. janji unik dimata anda.
  2. Nyatakan kenapa anda rasa gambo tu paling unik dengan buat satu karangan yg unik lagi kreatif..berapa patah perkataan pun tak kisah la.. janji karangan tu unik dan kreatif.
  3. Buat n3 berkenaan contest ni kat blog anda dan hantar link2 n3 tu ke ruang komen n3 ni.. dan klu blh buat sticky mode lagi senang utk aku terjah nnti..

so tu je la Peraturan dan syarat2nya.. senang je kan.. tak yah jd followers pun blh join gak la. Semua kategori blh masuk.. dewasa ke .. kanak2 ke.. tak kisah.. janji gambo2 korang tu.. mesti la unik dan bertemakan suasana di hari raya..

CONTEST INI AKAN BERLANGSUNG BERKUAT KUASA DARI

HARI ISNIN 10 AUGUST 2009

JAM : 9.00 Pagi

HINGGA

HARI JUMAAT 10 SEPTEMBER 2009

JAM : 12.oo Tghari



P/S : kepada cik cutemiut, aku dah letak banner kamu di sidebar. klik saje gambar banner itu untuk direct link terus ke laman contest kamu ok? jadi, xpayah backlink pun xpe, kan? jika perlu jugak, bagi tahu aku ye. (yang sebenarnya, aku xtahu apa tu 'backlink'. sori..)

lalala.. malu saya~

11 comments:

SeLipAr JepUun said...

nak join ini contest..
tp xphm la peraturan dy..
banner yg mane nak letak kat sidebar??
reply kat chat box aku k..hehehehe

olin said...

selipar jepuun,
ok aku dah reply kat blog ko~

CuTeMiUt78 said...

salam singgah sini Olin..
eemmm okies dah tgk dan baca penuh gaya.. :D

back link tu meanningnya direct link mengenai contest ni..dari blog cutemiut tu betul la apa yg kamu buat tu... so tahniah la ya qualified tuk sertai contest ni.. good luck k

CuTeMiUt78 said...

opps lagi satu kan.. hari tutup contest ni adalah Khamis bukan Jumaat ya harap maklum..

olin said...

cutemiut78,
hehe.. harap2 bergaya jugak aku menang. ecece. hehe..

cujen said...

mcm gmbabar aku je tu.... tak mintak izin...nak kena babab nieeee

olin said...

cujen,
ahhh~
bukan gmbr ko je dlm tu. gmbr aku pun ada.. hahaha~

jom join contest ni. nak gak tgk kalu ko ada gmbr best2. gmbr ko korek idong di pagi raya ke?

hahaha~

cujen said...

aku ade gambo ko masa dulu2...siap ko nnt aku scan..hahahahha...

olin said...

cujen,
nak naya kan aku la tu.. hahaa.. xheran~

Nur fatimah said...
This comment has been removed by the author.
olin said...
This comment has been removed by the author.