October 1, 2009

hehe. aku akan mula bekerja secara betul dan formal.

guru sekolah rendah.
1 tambahan kerja lagi selain bibik bagi dua buah rumah.

ajar tahun 1, 3 dan 4. bahasa melayu, mathematics dan seni visual. juga guru kelas bagi tahun 4 (cuma satu kelas bagi setiap darjah).

*clap clap* rezeki walaupun dua bulan je. guru ganti. insyaAllah, buat sehabis baik!

^_^

P/S : wahai blogger yang telah dan sedang menjadi guru, ada pape tips untuk aku x? hehe..

lalala... malu saya~

12 comments:

Airland said...

SELAMAT PAGI.. CIK...GU!!

SeLipAr JepUun said...

abes la..
mest ade bdk yg xbani ckp nak g toilet(lagi2 muke ko yg grang) pastu buang dam suar je..
kui3

AmalinaOmar said...

ini diaaaaa.... cekgu cekgi paling gerekk di alam semesta dah dtg! hahaha. okeh ini perasaan sgt. hu. hey olin, welkam to de club bebeh! being a teacher will always be good. believe me! lagi2 bile tiba harijadi, maka banyaklah hadiah yang diterima dari anak murid tersayang. oh suke!!!!

tips terbaekkk dari aku;
sila memahami anak murid sehabis baik! jike beliau nakal, cube rapat dgn beliau. make 'em feel comfortable with u. jadi, maybe diorg akan lagi senang dengar ckp kite.. btol!! well all the best utk kamu, olin.

cujen said...

tahniah!! tips untuk menjadi guru yang baik, dapat gaji pertama kena belanja aku makan ikan bakar kat umbai... baru berkat ^_^

ZARA 札拉 said...

apasala aku tak dapat?!

ZARA 札拉 said...

apasala aku tak dapat?!

ZARA 札拉 said...

apasala aku tak dapat?!

olin said...

airland,
selamat pagi..

^_^

olin said...

selipar jepuun,
haha.. senang je. aku masuk kelas, aku bagi 5minit sape2 nak gi toilet. lepas2 tu xle keluar dari kelas utk gi toilet sampai abeh masa aku. tadi aku dah buat dah~

olin said...

amalina omar,
hehe.. tengkiut~

pening jugak layan budak2 ni. yang darjah 4 paling nakal beb. huhu~

olin said...

peh, dah dua orang soh aku blanja makan ikan bakar. ko tiap2 bulan dapat gaji kan? blanja aku dulu. hahaha~

olin said...

zara,
huhu.. tak tahu.. jangan marah aku~